Matematik

help ?

09. november 2004 af Gas&vandmester (Slettet)
En parabel har ligningen Y = x^2 - 4x + 7
bestem en ligning for parablens tangent i punktet P(1,4).

nogen der vil give en hånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2004 af JulieJense (Slettet)

1. Differentier funktionen, så får du hældningstallet for tangenten

2. Isoler b i y=ax+b

3. Indsæt dit kendte punkt og du har værdien for b

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Ok da, men du må selv gøre regnearbejdet. Parablen er graf for funktionen f:R->R givet ved

f(x) x^2 -4x + 7

En ligning for tangenten til parablen i punktet (x0,f(x0)) er

y=f(xo)+f'(x0)(x-x0)

I din opgave er (x0,f(x0)) = (1,4).
Så du skal differentiere f og evaluere (udregne) f'(1). Indsæt i ligningen for tangenten, og du er færdig.

//Singularity

Svar #3
09. november 2004 af Gas&vandmester (Slettet)

hvordan differentier man hældningstallet.. Jeg er virkelig helt væk i denne opg :(

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#2: Rettelser,

f(x) x^2 -4x +7 skal være f(x) = x^2 - 4x + 7

og f(xo) skal være f(x0).

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

For Guds skyld du må ikke differentiere hældningskoefficienten!

Differentier funktionen f og udregn f'(1).

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2004 af sam18 (Slettet)

har du ikk lært regneregler for at differentier.... f(x) x^2 -4x + 7
dvs f´(x) giver 2x-4 det er den differentieret også ska du sætte det ind i ligning og beregne

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2004 af JulieJense (Slettet)

Du skal ikke differentiere hældningstallet. Du skal differentiere funktionen:
f(x) = x^2 - 4x + 7

f'(x) = tangentens hældning

Svar #8
09. november 2004 af Gas&vandmester (Slettet)

jeg har denne sætning at gå ud fra :
y=f(x0)+f'(x0)(x-x0)

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Ja lige præcis - det skrev jeg jo også i #2. Differentiation af f giver

f'(x) = 2x + 4

jf. #6. Sæt x=1 ind i denne, så får du f'(1). Og da f(1) = 4, fås en ligning for tangenten til parablen i P(1,4),

y = f(1)+f'(1)(x-1)

som du let kan udregne.

//Singularity

Svar #10
09. november 2004 af Gas&vandmester (Slettet)

dvs. istedet for f(1) skal der stå 4
og istedet for f'(1) = 2x+4 ?

så 4+2x+4*(x-1)?

Svar #11
09. november 2004 af Gas&vandmester (Slettet)

eller hvad ?

Skriv et svar til: help ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.