Matematik

please hjælp mig...this one is killing me...........

22. februar 2009 af richgirl (Slettet)

hey derude. jeg sidder her med en mat opgave som bar er umuligt. er der en der vil hjælp mig??
 

om en funktion f(x)=ax^2+5x+b gælder at den har maximum i (2,-2). bestem konstanterne a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2009 af emilovitch (Slettet)

om en anden gradsfunktion gælder det at maksimum (eller minimum) har toppunkt på formlen:

ax^2+bx+c

givet ved:

toppunkt = -b/2a

"b" er givet ved "5".

2=-5/2a

2a=-5/2

a=-(5/2)*2

a=-5

Da du har "a", og du har et punkt har du:

-2=-5*2^2+5*-2+b

isoler "b" i formlen, og du har "a" og "b".


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2009 af selcuk2660 (Slettet)

jeg har fået en opgave for som der står

2 elerver har fået 03

3elever har fået 5

6der har fået6

6der har fået7

11der har fået8

8der har fået9

5har fået10

11har fået 1

Vedhæftet fil:roberto carlos.jpg

Skriv et svar til: please hjælp mig...this one is killing me...........

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.