Matematik

Vinkler i trekant, kun vha. længder

23. februar 2009 af hujaha (Slettet)

Hej :)

Jeg skal finde vinklerne i en trekant, og alt hvad jeg ved er at længderne er:

6,45

5,32

7,33

Mvh

Niklas


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2009 af peter lind

Brug udvidet pytagoras til at finde vinklen overfor den største side. Derefter find en af de andre vinkler med sinus relationerne og til slut brug at summen af vinklerne i en trekant er 180 grader.


Svar #2
23. februar 2009 af hujaha (Slettet)

Kan du ikke give et eksempel ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2009 af peter lind

Udvidet Pytagoras

c2 = a2 + b2 -2abcos(C)

Sæt c til den største af din sider, a og b til de 2 andre. Du har nu en ligning til at bestemme cos(C). Deraf finder du så C

Sinusrelationerne

Sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2009 af mathon

A = cos-1((b2+c2-a2)/(2bc)

B = cos-1((a2+c2-b2)/(2ac)

C = cos-1((a2+b2-c2)/(2ab)
 


Svar #5
23. februar 2009 af hujaha (Slettet)

Tak ! det var utrolig brugbart :) nu er jeg næsten ved at have styr på det her trekants beregning tror jeg.

Hvad så hvis vi har en trekant, hvor vi kender alle vinklerne, og kun 1 side ?

Fx.

A 30º

B 120º

C 30º

AC = 20


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2009 af peter lind

Brug sinusrelationerne for eks a/sin(30) = b/sin(B) =20/sin(120)


Svar #7
23. februar 2009 af hujaha (Slettet)

1.000 tak ! Stor hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

#1. Hvorfor ikke også bruge en cosinusrelation i anden omgang. Se evt. vedh. fil. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. februar 2009 af mathon

a = c = 20/(2*cos(30°)) = 10/cos(30°) = 20/√(3)


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. februar 2009 af peter lind

#8 Fordi det er nemmere at bruge sinusrelationerne. Der er nemlig flere led og en blanding af multiplikation, division, addition og subtraktion i cosinusrelationerne.


Skriv et svar til: Vinkler i trekant, kun vha. længder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.