Matematik

I NEED HELP! Det er om kære stamfunktioner ..

25. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

Der oplyses følgende:

To funktioner F og f er bestemt ved

F(x) = -5 * ( x + 5 ) * e^(-0,2 * x)    og    f(x) = x * e^(-0,2 * x)

Gør rede for, at F er en stamfunktion til f.

Jeg har prøvet at diffentierer f(x), men jeg får det ikke til F(x) = -5 * ( x + 5 ) * e^(-0,2 * x).

Hvad bør jeg gøre i stedet? :s

Håber I kommer med et hurtigt hjælp.. på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af Sherwood (Slettet)

Differentiere du f(x) skal du få F(x). I stedet skal du integrerer. Men det giver jo ingen mening, når du netop skal vise, at det er stamfunktionen, du så finder. Derfor skal du i stedet vælge at differentiere F(x), så du finder F'(x)=f(x).


Svar #2
25. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

Tusind tak .. Nu kan jeg se problemet :)


Skriv et svar til: I NEED HELP! Det er om kære stamfunktioner ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.