Matematik

vektor sp...?

25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

jeg skal beregne værdierne af a(vektor)+tb(vektor) --> de er vinkelret på b(vektor)-ta(vektor)

er heeeelt loost,... hvordan håndtere jeg opgaven????


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Kan du skrive hele opgavens ordlyd?


Svar #2
25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

beregn de værdier af t, for hvilke a(vektror) + tb(vektor) er vikleret på b(vektor) - ta(vektor)

sådan lyder opgaven,...


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad ved du gælder for ortogonale vektorer?


Svar #4
25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

de er kun ortogonale hvis a(vektor) * b(vektor = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Præcis. Prøv at bruge det på dit tilfælde.


Svar #6
25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

dvs. at a (vektor) * tb(vektor) = 0

så isolere t ???


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Ikke helt. Hvad er i dit tilfælde din vektor a og b fra #4?


Svar #8
25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

a= 1 over

b=0 over 2


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Ja, så er der kun tilbage at udregne skalarproduktet af

(a+tb)*(a-tb) = 0 og løse for t.


Svar #10
25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

hva mener du med løse for t??


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Du skal jo finde de værdier af t for hvilke de to vektorer er ortogonale. Du sikrer dig, at de er ortogonale ved at sætte skalarproduktet lig nul.


Svar #12
25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

når jeg sætter vekroterne ind får jeg:

(10+(.5)*2) * (10-(-5)*2) = 0 kan det passe eller??


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#12: Hvad blev der af t?


Svar #14
25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

jeg får værdierne af t1 = -5 og t2 = 0,2

vil det så sige så sætter jeg den ind i skalaproduketet således -5*2 = 0 ..?? er det sandt eller har jeg helt misforsået det??


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#14: Hvis de værdier passer, så betyder det, at er t=-5 eller t=0,2 så vil de to vektorer i #0 stå ortogonalt på hinanden.


Svar #16
25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

vil det så sige jeg ike skal sætte dem ind i skalaproduktet?? nu er jeg forvirret... :(


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#16: Opskriv dine mellemregninger.


Svar #18
25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

beregning af t:

t1: (10 + t*2 = 0 , hvot t1 = -5

t2: 2-t*10 = 0, hvor t2 = 0,2

derefter sat jeg det ind i skalaproduktet således:

(a+tb) * (a-tb) = (-5) * 2 = -1


Brugbart svar (0)

Svar #19
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#18: Det er vist ikke korrekt. Det du skal bruge er:

(a+tb)(a-tb) = |a|^2 - t^2 |b|^2 = 0

Dermed bliver t:

t=|a|/|b|


Svar #20
25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

jeg har jo to t-værdier , hvilken et af dem skal sættes ind??


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.