Matematik

Finde Stamfunktion (integralregning)

25. februar 2009 af SørenV (Slettet)

Hej. Hvordan finder jeg stamfunktionen til:

f(x) = (0,5x+3) * x2

Ved godt at jeg skal bruge en regneregel, men er der ikke en, som måske kunne udregne dette eksempel, så jeg kan se, om jeg forstår den!?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt partiel integration. Eller gang x^2 ind i parantesen og brug alm. integration.


Svar #2
25. februar 2009 af SørenV (Slettet)

Jeg kender regnereglen for xn, men hvad med det 1. led (0,5x+3).

Er et temmelig nyt emne nemlig :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2009 af peter lind

Brug (0,5x+3) * x2 = 0,5x3+3x2 som foreslået i  #1


Svar #4
25. februar 2009 af SørenV (Slettet)

okay.. og det er bare en regneregel, at man kan gøre sådan eller hva!?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2009 af peter lind

Ja. Du ganger ind i parantesen og bruger x*x2 = x3


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2009 af mathon

(a+b)*c = ac+bc      at gange ind i parentes


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2009 af mathon

F(x) = ∫((½)x3+3x2)dx = ∫(½)x3dx + ∫3x2dx

.............

∫k*xndx = (k/(n+1))*xn+1


Svar #8
25. februar 2009 af SørenV (Slettet)

Nåå ja, for søren.. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Finde Stamfunktion (integralregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.