Matematik

intergral

26. februar 2009 af nej12 (Slettet)

 Hej jeg mangler hjælp til en aflevering i morgen, håber der nogle som hurtigt kan jeg hjælpe mig

Denne opgave skal løses uden hjælpemidler hvordan gør man det med mellemregninger

Bestem intergralet: grænserne er b=1 og a=0 S 2x/(x^2)+1dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2009 af dnadan (Slettet)

hint: integration ved substituion, hvor u=x^2, prøv selv.


Svar #2
26. februar 2009 af nej12 (Slettet)

 Jeg er helt blank, når det er en brøk.

kan du give mig endnu et hint? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2009 af dnadan (Slettet)

∫2x/x^2+1 dx = ∫2x/x^2dx + ∫1dx

u=x^2 og herved du/dx=2x <=> du=2xdx

Der indsættes og fås:

∫1/u du + ∫1dx =....

I øvrigt, husk at skifte grænser, dvs. bu=12=1 og au=0 (selvom det her ikke just gør nogen forskel overhovedet :-) Men husk det til senere, rigtig mange glemmer nemlig dette til eksamen!) - Dette gælder i øvrigt kun i det integrale, hvori du har substitueret x^2 med u, og hermed ikke i sidste integral.

Nu burde du kunne klare den resten af vejen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2009 af Ramses I (Slettet)

2*x/x^2 er det samme som 2/x

Hvis f(x) = 1/x så er F(x) = Ln x

Så derfor er Int.S 2x/X^2 + 1 = 2*ln x + x


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2009 af dnadan (Slettet)

#3 Den letteste vej til målet er #4, men denne bringer dig også trygt og sikkert hen til målet, dog med en mindre omvej :-)


Skriv et svar til: intergral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.