Fysik

Batteri og effekt

26. februar 2009 af bir12 (Slettet)

Hej

Jeg har brug for lidt hjælp til et batteriforsøg. Jeg skal beregne effekten, og tegne en graf af måleresultaterne. Når man så laver en graf, hvor effekten er en funktion af strømstyrken, bliver det til en parabel.

1) Hvorfor bliver den til en parabel?

2) Hvad betyder toppunktet?

Håber på hurtig hjælp

bir12


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2009 af kleif

U=R*I (ohms lov)
P=U*I (effekt)
=> P=R*I*I=R*I^2  (Jeg gætter på i har modstanden med i formlen.)

Da det giver en eksponentiel ligning, må grafen også blive parabelformet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2009 af mathon

...eller hvis I har foretaget spændingsmålinger

P = u2/R = (1/R)*u2 = G*u2

hvor
G er konduktansen, [G] = Siemens = Ω-1

..........

lille u betyder en variabel


Skriv et svar til: Batteri og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.