Matematik

k=k0 ∙(1+r)n

26. februar 2009 af teamwork (Slettet)

hej jeg har fået opgaven: Isoler r og n i formlen k=k0 ·(1+r)n

jeg har isoleret n og fået n=(ln((k0/k )))/(ln((1+r)))n men jeg kan ikke finde ud af at isolere r

nogen der kan hjælpe`?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hvor langt er du selv nået med at isolere r? Måske vil det hjælp dig på et tidspunkt at tage den n'te rod


Svar #2
26. februar 2009 af teamwork (Slettet)

r^n= =k0/k -1 men ved ikke hvad jeg skal gøre med n


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2009 af Dynin (Slettet)

k=k0 ·(1+r)n ⇒ k/k0=(1+r)n ⇒ 1+r=(k/k0)1/n ⇒ r=(k/k0)1/n-1


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Okay, først deler du med k0 og derefter opløfter du begge sider i 1/n, for at fjerne n fra højresiden. Så kan du selv resten


Svar #5
26. februar 2009 af teamwork (Slettet)

ja undskyld.. har siddet og kigget på en hel forkert linje i minn opgave .. tak for hjælpen


Skriv et svar til: k=k0 ∙(1+r)n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.