Matematik

Traditionel aflevering

27. februar 2009 af Reffe (Slettet)

Hej:)

Jeg vil blive meget glad, hvis jeg kan få hjælp til at løse følgende opgaver, som haster lidt:

1. Den rette linje l går igennem punkterne A(6,6) og B(-2,2).

a) Bestem en ligning for l.

En anden ret linje m har ligningen y=x+6.

b) Gør rede for, at l og m står vinkelret på hinanden.

c) Vis ved beregning, at afstanden fra A til m er 3 kvdr(2)

d) Tegn l og m i samme koordinatsystem og beregn koordinaterne til et punkt på m, som har afstanden 3 kvdr(2) til l.

2. I trekant ABC er a=10, b=15 og c=21

a) Bestem vinkel A, og bestem arealet af trekant ABC.

b) Bestem længden af medianen.

3. En ellipse E har ligningen x^2-6x+4y^2-16y=0

a) Beregn centrum og halvakser for E.

b) Vis, at den rette linje med ligningen y= 3/8x er tangent til E.

I opgave 1 vil a'eren være en stor hjælp til at komme i gang med resten.

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2009 af DennisDeH (Slettet)

Meget simpelt. Beregn hældningskoefficienten a først ved a=(yA-yB)/(xA-xB), og da brug ligningen y=a(x-x0)+y0, hvor x0;y0 er et af punkterne A eller B


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

1. a)  En af ligningerne for en linie, der går gennem punkterne (x1, y1) og (x2, y2) er 

y = ax + b, hvor a = (Δy / Δx) = (y2 - y1) / ((x2 - x1) og b = y2- ax2

1. b)  l og m står vinkelret på hinanden ⇔ al*am = -1, hvor al og am er hældningerne for linierne l og m.

2.  cos(A) = (b2 + c2 - a2) / (2bc);  areal af trekant ABC = 0.5*b*c*cin(A).

3.   Der er hjælp undervejs.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

ANG 3. Skal det ikke være linien med ligningen y = -3/8x, der tangerer ellipsen. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

3.  Se vedh. fil.

Vedhæftet fil:ellipse.doc

Skriv et svar til: Traditionel aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.