Fysik

energiberegning på køleskab

27. februar 2009 af Gabi aka Gabi (Slettet)

Hej,

Jeg sidder her med min SRP ogpave, hvor jeg skriver om køleskabe.

Jeg skal beregne hvor meget energi, der skal til for blot at opretholde temperaturen på 8 grader i et døgn.

Jeg har formlen for energien der går til at køleskabet kører, men for de 8 grader ved jeg ikke hvordan jeg skal. Den kendte formem lyder som følger; Energi = Effekt * tid, har effekten af kølkeskabet og det er på 90W og tiden er de 24 timer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2009 af Jean

 Flytter spørgsmålet til Fysik. 

Du skal overveje hvilken effekt der skal til for at holde temperaturen på 8 grader. Er de 90 W køleskabets max. effekt?


Svar #2
28. februar 2009 af Gabi aka Gabi (Slettet)

Hej Jean,

Jeg har fået beregnet den energi jeg skulle bruge. Jeg havde formlen hele tiden, fordi at jeg havde fundet den fra et forsøg jeg havde lavet. Det fandt jeg ud af, ved samtale med min lærer. 

Jeg skulle bruge en k-værdi, som jeg havde fundet, da jeg skulle udregne effekten ud, som jeg fandt således:

P=A*k*dt

A = Areal af den væg varmen strømmer ud igennem

k = isoleringsevnen

dt = temperaturforskellen fra ude til inde.

og så når jeg havde regnet P, kunne jeg bare bruge formlen:

E = P*tid

hvor tiden var de antal sekunder jeg havde mit forsøg kørende.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2009 af Jean

 Ok - hvis du er sikker på de 90 W (J/sek) kan du beregne energien på denne måde: 

E = 90 J/sek * (24  * 60 * 60) sek 

24 timer på et døgn

60 minutter på en time

60 sekunder på et minut. 


Skriv et svar til: energiberegning på køleskab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.