Fysik

Enhedskludder

27. februar 2009 af Bleem (Slettet)

 jeg skal plotte hastighed v som funktion af tiden t.

det jeg får ud af det er en forskrift y=1337*x for eksempel.

Nu er det jo hastighed som funktion af tid jeg har plottet, så jeg bruger den som v=1337*t....

Se nu er der et problem fordi enhederne ikke går op, da [v] ikke er lig [t].. Hvor går det galt?

Mit problem bliver først endnu sjovere når jeg senere benytter a(t)=v'(t)=s''(t)..

Any help appreciatet! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2009 af peter lind

De 1337 har også en enhed, selv om du ikke har angivet det. Så vidt jeg kan se er de 1337 en acceleration, der har dimensionen lægde/tid2


Svar #2
27. februar 2009 af Bleem (Slettet)

 Ja det kan du have ret i.. 

Det er i hvert fald den enhed det skal have for at gå op. Det virker bare lidt vagt at fylde enheder på som der nu kræves for at det går op..

Jeg leder lidt efter en mere forklarende generel regel der kan bruges i tilfælde af mere avancerede forskrifter end lige den der.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2009 af peter lind

Det er faktisk den måde sammensatte enheder er defineret på.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2009 af mathon

v = ds/dt = lim Δs/Δt      med enheden m/s

a = dv/dt = lim Δv/Δt      med enheden (m/s)/s = m/(s*s) = m/s2


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Er det kun mig der har bidt mærke i at det er 1337 og synes det er lidt skægt? :P


Svar #6
27. februar 2009 af Bleem (Slettet)

 #5 Coincidence? You decide!

Tak for svarene. Hvis jeg har en funktion a(t) som ser således ud, hvordan skriver jeg den da op så det passer med enheder?

a(t)=1000*t^2+500*t


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#5 Okay, du at enheden skal ende ud med at være m/s2. Hvis vi bare kigger på det første led står der en ukendt enhed gange s2. Så vi har egentlig en ligninge med enheder: m/s2=x*s2 => x=m/s4 Så det er enheden på de 1000


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. februar 2009 af mathon

a(t) = h*t2 + k*t

[a(t)] = m/s2
[h] = m/s4
[k] = m/s3


Svar #9
27. februar 2009 af Bleem (Slettet)

 Ok, tak for svarene :)


Skriv et svar til: Enhedskludder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.