Matematik

isolere i brøk

27. februar 2009 af teamwork (Slettet)

hej

jeg har fået en opgaven isoler r i formlen1/(r1 )+1/r2=1/r

jeg har gjort følgende

1/r= 1/(r1 )+1/r2
R= 1/(1/(r1 )+1/r2)
 men hvordan løser den sidste brøk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

er r1 og r2 det samme som hhv. r1 og r2?


Svar #2
27. februar 2009 af teamwork (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Så skal du blot opløfte begge sider i -1, ligesom du rigtig nok har gjort. Du har bare kaldt r for R


Svar #4
27. februar 2009 af teamwork (Slettet)

så bliver det 1/r1 + r2 men på lommeregner får jeg det til (r1*r2)/ (r1+r2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2009 af Danielras (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=645047


Skriv et svar til: isolere i brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.