Matematik

finde skæring af 2 grafer

28. februar 2009 af dunark (Slettet)

hey... sidder på en 1.g aflevering lige om en uges tid.

jeg skal vinde skæringen mellem graferne for 2 funktioner.

jeg har stillet følgende ligning op:

((-500) / (1 + 0,1x)) + 550 = 0,3x^3 +20

Jeg fatter ikke helt hvad jeg skal gøre... har prøvet at isolere x men det ender sådan her...

0,3x^2 + 0,03x^3 - 5,3x = -500

vi har ikke gennemgået noget om det her så vidt jeg ved...

Jeg tænker umiddelbart noget emd kvadratsætning men så har jeg problemer med 3.-potensen...

Nogle venlige matematik-sjæle der har et forslag??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2009 af dnadan (Slettet)

Hvilke to grafer er der tale om? Ellers er det ikke til at se, om du har beg¨ået nogle fejl...

- Men såfremt, at du har sat de rigtige funktioner lig hinanden og der fås en tredjegradsligning løses denne ved cas eller grafregner. Dette er nemlig ikke gymnasiestof.


Svar #2
28. februar 2009 af dunark (Slettet)

 f(x) = ((-500) / (1 + 0,1x)) +550

g(x) = 0,3x^3 +20

Hvordan det... er ret sikker på at vi burde kunne løse disse opgaver... men måske er det bare vores lærer der vil drille os med denne opgave.

Hvad mener du med cas??


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

cas=din lommeregner


Svar #4
28. februar 2009 af dunark (Slettet)

 men der må vel være en form for udregning jeg kan skrive ned på papir??


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det længste du kan komme er at duhar dit polynomium=0 og så sig du bruge din lommeregner.


Svar #6
28. februar 2009 af dunark (Slettet)

 polynomium?? jeg er førsteårs :P


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Et polynomium kan f.eks. være f(x)=ax2+bx+c. Det er bedre kendt om andengrads polynomiet fordi højeste grad er 2.


Svar #8
28. februar 2009 af dunark (Slettet)

 så jeg skal sætte x'erne  =0?


Skriv et svar til: finde skæring af 2 grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.