Fysik

Varme energi

28. februar 2009 af jummia (Slettet)

Jeg har denne ligning, deltaE = c * m * deltaT

Opgaven lyder:

En el-kedel har effekten 2200W. Hvis der er vand i kedlen og hvis vandet opvarmes 60 grader på 12 minutter, hvor meget vand er der så i kedlen?

Det vil sige, jeg manger m i min ligning, er der nogen som ved hvordan jeg kan gøre, så jeg finder massen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2009 af mathon

ΔE = P*t = m*c*ΔT

m = (P*t)/(c*ΔT) = (2200 J/s)*(12*60 s)/((4186 J/(kg*K))*(60 K)) =


Svar #2
28. februar 2009 af jummia (Slettet)

Jeg håber virkelig, det passer ;)

jeg har kæmpet med den opgave hele dagen..... jeg får den til ca. 6 L.

- Tror du det er svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2009 af mathon

m = 6,31 kg

V = m/ρ = (6,31 kg)/(1 kg/L) = 6,31 L


Svar #4
28. februar 2009 af jummia (Slettet)

Tak tak alle sammen


Skriv et svar til: Varme energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.