Fysik

HJÆLP!!!

28. februar 2009 af Becky4 (Slettet)

Har en studieretningsopgave, som jeg har lidt problemer med.

Vi har lavet et batterie og i fysik-delen skulle jeg svare på følgende spørgsmål:

Mål polspændingen som funktion af strømstyrken.

Er ikke helt med på hvad jeg skal gøre.

Ved at lave en graf med U(mV) på y-aksen og I(mA) på x-aksen fik jeg følgende formel

U = -2022,9x + 924,66

Håber virkelig at der er nogen der vil hjælpe mig, er lost lige nu.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2009 af peter lind

For et batteri gælder E=I*Ri+I*Ry= I*Ri+P Hvor E er batteriets elektromotoriske kraft, I er strømstyrken Ri, den indre modstand, og Ry er den ydre modstand og P er polspændingen. Brug dette til at finde E og Ri.


Svar #2
28. februar 2009 af Becky4 (Slettet)

Tusind tak, you are a life saver : )


Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.