Fysik

Kinematik

01. marts 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Er ikke super stærk i fysik så kunne godt bruge noget hjælp her..

Opgave 1

Boeing 767 flyvemaskine med en masse 85,0 ton lander med farten 270 km/h.
Beregn den kinetiske energi i landingsøjeblikket.

Landingsbanen er 900 m lang.
Hvor stor skal bremsekraften mindst være?
 

Opgave 2

Mit welcher Kraft wird der Oberleitungsdraht der Straßenbahn gespannt?

masse = 60kg


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Opgave 1: Brug først E=½mv2, derefter ved du at det arbejd en kraft udføre er givet ved: W=Fs, hvor W er arbejdet og s er trækningen.

Opgave 2: Say what?!


Svar #2
01. marts 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Med hvilken kraft bliver en Luftledningstråd spændt på en sporvogn?

Tror måske det er sådan det skal forståes..


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

#2 Det giver umiddelbart ikke nogen mening. Står der ikke andet?


Svar #4
01. marts 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Hvad mener du med trækningen ?


Svar #5
01. marts 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Nej, der står ikke andet.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Der skal stå strækning, altså hvor langt flyet bevæger sig.


Svar #7
01. marts 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Okay.. Så skal F isoleres.. men jeg har da ikke arbejdet?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

#7 Ja, du skal isolere F. Ved én antagelse ved du faktisk hvor meget energi der skal til for at stoppe flyet. Hvad er det?


Svar #9
01. marts 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Øh ? Jeg må vel ikke antage noget..


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det bliver du nødt til. Du skal antage at al den kinetiske energi bliver omdannet til "bremse-energi" derfor er de to størrelser lige store.


Svar #11
01. marts 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Jamen.. Har regnet energien der i landingsøjeblikket og det bliver 11475.. Men Jeg skal jo bruge kraften?


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ja, men den kinetiske energi er den samme som W fra formlen: W=Fs


Svar #13
01. marts 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Nååå.. Skulle du ha sagt for starten :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ja, men ville gerne have dig til selv at finde frem til svaret :) Jeg går ind for selvhjælp. Jeg prøver kun at give hints.


Svar #15
01. marts 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Er os helt okay.. :)
Men ved ikke med den sidste opgave.. ved ikke hvorfor vi skal ha dem på tysk engang imellem..


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Er det fra Orbit-serien? Jeg ved ikke hvad de mener med den sidste opgave


Svar #17
01. marts 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Tror det er en opgave han selv har fundet på.. Desværre..


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Okay, jamen held og lykke med den, det får du vist brug for :P


Svar #19
01. marts 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Her er hele oplæget.. Måske det kan hjælpe dig med den sidse opgave..


Brugbart svar (0)

Svar #20
01. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ja se nu giver det meget mere mening! Jeg tror at du skal beregne den kraft man skal trække i den pink ting, for at loddet bliver hængene der. Hvilken kraft påvirker loddet?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.