Matematik

massefylde?

02. marts 2009 af Niebuhrs (Slettet)

heej..

sidder lige her og bliver i tvivl, om massefylde og rumfang er det samme?

sidder nemlig med en matematik opgave hvor man skal regne rumfanget af en mursten og bagefter står der at man skal beregne massefylden ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af Bankier (Slettet)

Densitet er et andet ord for massefylde

p = m/V       p= rho densitet     m = masse    V = volumen

så nej, rumfang og massefylde er ikke det samme 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2009 af cepta (Slettet)

Ud fra det kan du slutte at det ikke er det samme.

Massefylden er massen af en rumfangsenhed af et stof. Mens rumfang er hvad et givent objekt indeholder.


Svar #3
02. marts 2009 af Niebuhrs (Slettet)

hvordan regner man så massefylde ud ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2009 af dnadan (Slettet)

massefylde = massen/volumen

fx. 1kg vand fylder 1L(1,00*10.3m3) (Der regnes med SI enheder, thi dette er hvad man lettest kan regne videre på)

dvs.

ρ=1kg/(1,00*10-3m3)=1000kg/m3


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2009 af xDPedersenxD (Slettet)

Hvad nu hvis man fx har et tomt bægerglas som vejer 128.3 gram og når der så er hældt 120 mL væske i bægeret, vejer det 217.2 gram, hvordan udregner man så væskens massefylde ?


Skriv et svar til: massefylde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.