Fysik
Krabbetågen og pulsar
28. april 2003 af
Leo (Slettet)
Har svært ved at løse den sidste del af opgaven.
Pulsaren har en periode på T = 0,033s
En masse m = 1,5·1,99·10^61kg (1,5 gange solens masse)
En radius r = 10000m
a) Beregn rotationsenergi ved hjælp af formlen:
Erotation = (1/5)·m·r^2·((2·pi)/T)^2
Har fået resultatet til:
= 2,16·10^42J
Man regner med, at pulsarens rotationsenergi overføres til den omgivende tåge ved hjælp af hurtige partikler, der i pulsarens stærke magnetfelt accelereres og udsender stråling.
b) Krabbetågens strålingseffekt er målt til ca. 10^31W. Hvis denne effekt overføres fra pulsaren, hvor meget af sin ratationsenergi afgiver den så på et år?
Her ved jeg ikke hvordan man får strålingseffekt regne til energi.
Jeg har prøvet at bruge formlen:
E(kin) = (h·c)/lamdamaks)
Pulsaren har en periode på T = 0,033s
En masse m = 1,5·1,99·10^61kg (1,5 gange solens masse)
En radius r = 10000m
a) Beregn rotationsenergi ved hjælp af formlen:
Erotation = (1/5)·m·r^2·((2·pi)/T)^2
Har fået resultatet til:
= 2,16·10^42J
Man regner med, at pulsarens rotationsenergi overføres til den omgivende tåge ved hjælp af hurtige partikler, der i pulsarens stærke magnetfelt accelereres og udsender stråling.
b) Krabbetågens strålingseffekt er målt til ca. 10^31W. Hvis denne effekt overføres fra pulsaren, hvor meget af sin ratationsenergi afgiver den så på et år?
Her ved jeg ikke hvordan man får strålingseffekt regne til energi.
Jeg har prøvet at bruge formlen:
E(kin) = (h·c)/lamdamaks)
Skriv et svar til: Krabbetågen og pulsar
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
