Matematik
1 enkelt opgave
28. april 2003 af
darkseer (Slettet)
5) En funktion er bestemt ved g(x) = (2x^2+bx)/(x+a). Det oplyses at grafen for g har en asymptote med ligningen x=2 og en asymptote med ligningen y=2x+10
*Bestem tallene a og b. ---> Jeg har en formodning om at a=-2, fordi x=2 er jo definitionsmændgen, hvor x ik må være 2. Men jeg er ik sikker, og aner ik hva jeg ska stille op med b.
*Bestem tallene a og b. ---> Jeg har en formodning om at a=-2, fordi x=2 er jo definitionsmændgen, hvor x ik må være 2. Men jeg er ik sikker, og aner ik hva jeg ska stille op med b.
Svar #1
28. april 2003 af SP anonym (Slettet)
Ja, a må være -2, fordi en graf for en funktion har en lodret asymptote netop hvor den ikke er defineret, og hvis a=-2 er funktionen ikke defineret i x=2. Derfor er a=-2.
Grafen for g har en skrå asymptote, hvis ligning findes ved polynomiers division, hvor tælleren divideres med nævneren i polynomiumsbrøken. Derfor burde du kunne finde b ved at gange ligningen for asymptoten med nævneren i polynomiumsbrøken.
Mvh. Sigmund
Grafen for g har en skrå asymptote, hvis ligning findes ved polynomiers division, hvor tælleren divideres med nævneren i polynomiumsbrøken. Derfor burde du kunne finde b ved at gange ligningen for asymptoten med nævneren i polynomiumsbrøken.
Mvh. Sigmund
Skriv et svar til: 1 enkelt opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
