Matematik

Formel med 4 variabler

03. marts 2009 af janett90 (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på jeg har forstået opgaven:

Fire variable størrelser er forbundet med formlerne R=R0(1+a·t) og U=R·I
R0 og a er konstanter.

Opstil en formel, der udtrykker t ved U og I.

Jeg er kommet frem til:
U/I = R0(1+a·t)

Kan det passe at opgaven er så let?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

se vedhæftede fil

Vedhæftet fil:t(U.I).doc

Svar #2
03. marts 2009 af janett90 (Slettet)

Ah.. t ved U og I og ikke U og I ved t.

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja du starter med at sætte U/I ind på R's plads i første ligning, dernæst løser du den med hensyn til t, altså således, at t står alene på den ene side (som regel bruger man den venstre (hvis da ikke man er kejthåndet!! - just a joke)


Svar #4
03. marts 2009 af janett90 (Slettet)

Okay . Ja det er klart. Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2009 af vicci (Slettet)

årh, kan i forklare hva man ellers skal efter det ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2009 af mathon

#5

med konstant U

U/I = U/Io(1+α·t)

1/I = (1+α·t)/Io

I = Io/(1+α·t) ≈ Io*(1-α·t)
..............

da
(1+α·t)*(1-α·t) = 1 - (αt)2 ≈ 1
 


Skriv et svar til: Formel med 4 variabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.