Fysik

Gravitationsfelt - opg

03. marts 2009 af surfact1 (Slettet)

Hej

Hubbleteleskopet er en satellit, der bevæger sig i en cirkelformet bane om Jorden. Omløbstiden er 96,3 min.

a) Beregn Hubble-teleskopets højde over jordoverfladen

G*M/(4*phi2) = R3/T2 <=> 6,67*1011 * 5,976*1024/(4*phi2)=6,378*106+r3/96,3min * 60 sek

Jeg har fået r til 6,96*106

Gad ikke lige til at skrive alle enheder ind :)

b) Massen af Sirius B er 1,05 gange Solens masse, og dens radius er 5.568 km

Betyder det så, at radius er lig med 5568000 km?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af QaZZaQ

Ja, det passer meget godt. Stor masse, lille radius => Sirius B er en hvid dværg.


Svar #2
03. marts 2009 af surfact1 (Slettet)

Okay, men er radius i opg b) lig med 5568000 km? eller bare 5568 km?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af QaZZaQ

ahh, sorry.  5.568 km = 5 568 km. Så radius er lidt mindre end jordens.


Svar #4
03. marts 2009 af surfact1 (Slettet)

Men hvad betyder punktummet? Er det bare et komma?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2009 af QaZZaQ

Det betyder ikke rigtig noget. Det er noget man nogle kan skriver foran tusinder for at lette læseligheden tror jeg. Jeg tror dog ikke det er normal praksis at gøre sådan.


Svar #6
03. marts 2009 af surfact1 (Slettet)

Så det er 5568000 km?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2009 af QaZZaQ

Radius=5568km=5568000m


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2009 af QaZZaQ

Men hvad er det egentlig du spørger om? Spørger du om radius af Sirius B er 5568km?

Og hvad er egentlig opgaven til b)?


Svar #9
03. marts 2009 af surfact1 (Slettet)

Opg b) er ikke problemet, var bare usikker på hvad radius var pga. punktummet.

Men opg b) lyder : beregn den gennemsnitlige densitet af Sirius B


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. marts 2009 af QaZZaQ

Ok. Så skal du bruge at solens masse er 1,99*1030 kg.

Og densitet er ρ=masse/volume.

Men det er du nok klar over.


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. oktober 2010 af teenii (Slettet)

jeg er også igang med den her opgave, men er helt blank aner ikke hvad jeg skal gøre :s

nogen der vil hjælpe ??


Skriv et svar til: Gravitationsfelt - opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.