Matematik

Vinkel i vilkårlig trekant

03. marts 2009 af bluesclues (Slettet)

Et rektangel på 20 cm x 14 cm deles ved diagonalerne i 4 trekanter.

Beregn vinklen mellem diagonalerne.

Nogen forslag? Jeg har udregnet længden af diagonalen og har dermed længden på alle sider i de 4 trekanter, men kan ikke rigtig komme videre herfra...

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis du har længderne på samtlige sider i trekanterne kan du bruge cosinusrelationerne til at finde vinklerne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2009 af mathon

tan(½Vspids) = (7/10) = 0,7

Vspids = 2*tan-1(0,7)


Svar #3
04. marts 2009 af bluesclues (Slettet)

#1: Det ville jeg også umiddelbart tro... Har prøvet at sætte tallene ind i denne formel: Cos( C) = (a2 - b2 - c2) / (2 * a * b). Men mit resultat er ikke realistisk. Jeg kan se på min tegning, at vinklen vil blive over 90 grader, men får et resultat på under 90 grader. /:


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Det er fordi, at du har en fortegnsfejl. Den korrekte relation hedder:

cos(C)= (a^2+b^2-c^2)/(2*a*b)


Skriv et svar til: Vinkel i vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.