Matematik

Vejledende opgavesæt

03. marts 2009 af Milleg (Slettet)

Hej.

Jeg har lidt problemer med nogle opgaver til matematikaflevering - håber på lidt hjælp.

Opgave 9.023:
I en trekant ABC er vinkel C=42°, ha=35 og ma=37. Fodpunktet for ha og ma kaldes henholdsvis H og M, og det oplyses, at ∠AMC er spids.
a) Tegn en skitse af trekanten og bestem længden af MH.
b) Bestem vinkel A i trekant ABC.

Jeg har løst a, men ved ikke, hvad jeg skal i b?

Opgave 9.024:
En punktmængde M er bestemt ved: M={(x,y)|0≤x≤3 Λ 0≤y≤√(2x+1)}
a) Beregn rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360º om koordinatsystemets førsteakse.

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Isomorphician

Ad 9.023: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=642539


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2009 af Isomorphician

Rumfang af omdrejningslegeme:

R = Π∫03(√2x+1)2dx


Svar #3
03. marts 2009 af Milleg (Slettet)

Hvordan ved jeg, at f(x)=√(2x+1) ?

Hvordan kan jeg aflæse det af punktmængden ?


Brugbart svar (2)

Svar #4
03. marts 2009 af Isomorphician

Funktionsværdierne skal ligge mellem 0 og √(2x + 1)


Svar #5
03. marts 2009 af Milleg (Slettet)

Jamen som det står i opgaven, står der vel, at y-værdierne skal ligge mellem 0 og √(2x+1)  ? Er det det samme som funktionsværdierne?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2009 af Isomorphician

Funktionsværdierne har nedre grænse ved 0 og øvre grænse ved værdierne for √(2x + 1). Eller med andre ord, så ligger punkterne i første kvadrant med en øvre grænse der følger grafen for f(x) = √(2x + 1)


Skriv et svar til: Vejledende opgavesæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.