Matematik

Logiske opgaver

03. marts 2009 af Vpigen (Slettet)

Har her et par logiske matematikopgaver. Vi har fået svaret opgivet, men skal finde en udregning, altså forklare, hvordan man finder frem til resultatet. Det må meget gerne være en ligning, da det er vores emne fortiden. Håber virkelig I kan hjælpe :)

1. 8 kunder deltager i en slogan-konkurrence med præmier til i alt 26.000 kr. Hvor meget får vinderen, når der er 500 kr. forskel på præmierne? Svaret her er 5.000 kr. Udregning?

2. Man får samme resultat, når man fra dette tal trækker 11, og ganger resten med 11, som når man trækker 21 fra og ganger resten med 21. Hvad er tallet? Svaret her er 32. Udregning?

3. På årets længste dag er dagen 10 timer og 54 minutter længere end natten. Hvor lang er dagen? Svaret her er 17 timer og 27 min. Udregning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2009 af Danielras (Slettet)

1.
x + (x-500) + (x-1000) + (x-1500) + (x-2000) + (x-2500) + (x-3000) + (x-3500) = 26000

2.

(x-11)*11 = (x-21)*21

3.

x - 10 - (54/60) = 24 - x

Husk at omregne tallene efter kommaet til minutter når du har løst 3'eren.


Svar #2
04. marts 2009 af Vpigen (Slettet)

Jeg forstår det ikke rigtig - nogen der gider forklare mig det ordenligt? .. det er meget flot lavet, men har regnet på det, og kan ikke se, hvorfor det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2009 af Danielras (Slettet)

Det er sådan set et spørgsmål om at bruge oplysningerne.

I den første er der 8 personer som skal have del i de 26 tusind. Ham der får mest siger vi får x. Ham der får næstmest får (x-500) og sådan fortsætter vi indtil alle 8 har fået deres del. Summen af alle personernes præmier er selvfølgelig 26 tusind da det er den samlede præmie. Nu skal du bare isolere x.

I den næste bruger du i gen oplysningerne. Tallet der kaldes "dette tal" kalder vi x. Vi ved at hvis vi trækker 11 fra x og ganger med 11 så giver det det samme som hvis vi trækker 21 fra og ganger med 21. Altså:

(x-11)*11 = (x-21)*21

Nu skal du blot isolere x.

Den sidste er igen at bruge oplysningerne samt din viden om hvor mange timer der er på et døgn. Vi har:

nat + dag = 24

dag - nat = 10 + (54/60)

Nat isoleres af begge udtryk og de sættes lig hinanden:

24 - dag = dag - 10 - (54/60)

I #1 har jeg blot skrevet x istedet for dag, og du skal således nu isolere dag/x.


Svar #4
05. marts 2009 af Vpigen (Slettet)

Tak, nu forstår jeg det meget bedre :) ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juli 2011 af logisk78 (Slettet)

Som et lille forsinket bonustip, vil jeg lige gøre opmærksom på, at du kan træne matematiske logiske opgaver på http://www.erdukvik.dk/ 

Så er du bedre forberedt til næste gang :-)


Skriv et svar til: Logiske opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.