Matematik

Fordoblingstid og vækstrate

04. marts 2009 af vegy07c20 (Slettet)

Jeg er lidt i knibe med denne opgave, nogen der måske kan hjælpe mig igang?

Udviklingen i verdens befolkningstal havde i 1960 en årlig vækstrate på 2 %, mens den årlige vækstrate i 2004 var 1 %.
a) Bestem fordoblingstiden for væksten i verdens befolkningstal, hvis vækstraten havde fortsat med at være 2 % om året efter 1960.


I 2004 var der 6 milliarder mennesker i verden.
b) Hvor mange mennesker vil der være i verden i 2050, hvis væksten fortsætter med at være 1 % om året efter 2004?


I en model for udviklingen i verdens befolkningstal antages det, at der er en lineær sammenhæng mellem vækstraten og tiden (målt i antal år efter 1960).
c) Hvornår er vækstraten ifølge modellen nået ned på 0,1 %?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

I den førstye: Sæt begyndelsesmængden = 100%. Iden anden brug tallet 1.0146.

I den 3: Brug dN(t)/dt = k*t


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2009 af juventuz (Slettet)

a) T2=ln(2)/ln(1.02)

b) 6*109*1.0146

Ellers så kig på https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=479415 eller en af trådene fra igår, idet jeg har svaret på tilsvarende opgaver i går


Svar #3
04. marts 2009 af vegy07c20 (Slettet)

I dit link står der: "Her har jeg så regnet med y2-y1 over x2-x1", hvad mener min medstuderende med dette?


Skriv et svar til: Fordoblingstid og vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.