Matematik

Nulpunkt for f(x)

04. marts 2009 af Lützen (Slettet)

Jeg skal finde nulpunkter for f(x) = -x-2-(4/(x-3))

jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre, da halvdelen er en brøk, og halvdelen er det ikke ?

håber der er nogen der kan hjælpe mig ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2009 af Danielras (Slettet)

Gang igennem med (x-3).


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2009 af dnadan (Slettet)

0= -x-2-(4/(x-3)) hvor x≠3

Gang igennem med (x-3) og du skulle gerne få en ganske normal andengradsligning :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Ved nulpunkter forstås de steder hvor grafen skærer x-aksen, altså hvor f(x) = 0.
Du skal altså bare sætte f(x)=0, og isolere x, så finder du værdien/værdierne :)


Svar #4
04. marts 2009 af Lützen (Slettet)

Lyder ikke så svært :)

når jeg så skal differentiere f(x), skal jeg så differentiere den andengradsligningen jeg får ved at gange med (x-3) eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2009 af kazyka (Slettet)

0=-x-6

x=-6

perfekto?


Svar #6
04. marts 2009 af Lützen (Slettet)

Hvor fik du 0 = - x - 6 fra ? :s


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2009 af mathon

brug:
(k(x-a))' = k*(1/(x-a))' = k*(-1(x-a)2) = -k/(x-a)2


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Jamen du skal jo slet ikke differentiere :) Du skal finde nulpunkter jo, ikke max eller minimumspunkter:
Din ligning bliver:
0 = -x-2-(4/(x-3))

Nu ville jeg gerne regne videre, men dels skal der være noget for dig at lave, dels er jeg ikke sikker på om den skulle have set således ud:  -(x-2) - (4 / (x-3) )    (altså, om du har glemt en parantes).
Hvis det du har skrevet er rigtigt, ender du ud med en 1. grads ligning, og den skulle vist være til at løse :)

Som dnadan siger er det nok en god ide at gange igennem med (x-3) :)
 


Skriv et svar til: Nulpunkt for f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.