Fysik

"skrå kast"

06. marts 2009 af zejemig (Slettet)

Jeg har en formel der lyder således:


Xmax = V02 * sin(2 * x)/g

(det er Xmax jeg skal regne)

V02 har jeg regnet til: 4,541 m/s
Sin(2 * x) skal man sætte følgende tal ind på "x"'s plads: 25°, 35°, 40°, 45°, 50°, 55° og 65°
og g er: 9,82 ..

Og jeg er sikker på at tallene er rigtige. men når jeg taster det ind på min lommeregner giver det er "underligt tal" og det skulle gerne give et tal som f.eks. 97 cm (bare et eksempel)
men det giver f.eks. -0,123 osv. d;

Nogen der ved hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Din lommeregner regner i radianer.


Svar #2
06. marts 2009 af zejemig (Slettet)

Ja, det gjorde den.

Men nu har jeg lavet det om, og det giver stadig et meget lille tal? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Eh - sin(x) er et tal imellem 1 og -1. V0^2 er cirka 16. g er cirka 10. Tilnærmelsesvis har du da:

x_max = 1,6 * sin(2x).


Svar #4
06. marts 2009 af zejemig (Slettet)

eh? fatter jeg ikke lige så meget af?

 

nu hedder formlen ikke "sin(x)" men "sin(α)" havde bare ikke lige set at man kunne sætte symboler ind. :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Om man kalder x for alpha eller ej er ligegyldigt.


Svar #6
06. marts 2009 af zejemig (Slettet)

det tal jeg får, hvilken enhed får jeg det i når

g = m/s2

V02 =  m/s
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Ja, x_max er jo en længde, så du får en enhed på meter.


Svar #8
06. marts 2009 af zejemig (Slettet)

Tunsind tak - nu er jeg helt med og kan komme videre med min studieretningsopgave.

Dejligt! :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Det var skam så lidt - og held og lykke med opgaven. =)


Svar #10
06. marts 2009 af zejemig (Slettet)

Tak. :)


Skriv et svar til: "skrå kast"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.