Matematik

trekant, hjæælp? :)

06. marts 2009 af kübra (Slettet)

Hej (:

håber der er nogle som kan hjælpe mig med denne trekant?

I en trekant ABC er vinkel C ret. D er fodpunktet for højden hc , |AD| = 4 og |DB| = 9

beregn længden a hc
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2009 af peter lind

Af pytagoras fås

hc2+|AD|2 = b2

hc2+|BD|2 = a2

a2+b2=c2=(|AD|+|DB|)2

Træk de 2 første ligninger fra hinanden. Det giver en ligning med 2 ubekendte a2 og b2. Sammen med den sidste ligning har du nu 2 ligninger med 2 ubekendte.


Svar #2
07. marts 2009 af kübra (Slettet)

er det så svaret, eller skal man regner med ud,

efter (|AD|+|DB|]2

eller er det længden af hc ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2009 af peter lind

Jeg ved ikke rigtig, hvad du mener. |AD|+|DB| er siden c. Lav en tegning. Så kan du bedre se det.


Svar #4
07. marts 2009 af kübra (Slettet)

jeg prøver :) tak ..


Skriv et svar til: trekant, hjæælp? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.