Matematik

integralregning

07. marts 2009 af birthe_non (Slettet)

Opgave 5 På figuren ses grafen for en funktion f (x), der har
nulpunkterne -5 , -2 , 1 og 4. Sammen med
førsteaksen afgrænser grafen tre punktmængder
M1, M2 og M3, der henholdsvis har arealerne 12, 7 og 12.
Bestem Integralet
integrat( fx dx,-5,-2) og integrat(fx dx, 1, 4)

Men jeg ved ik hvordan jeg bestemmer integralet, når jeg kun får oplyst nogle nulpunkter?


Brugbart svar (5)

Svar #1
07. marts 2009 af Isomorphician

Arealerne og de bestemte integraler er lig hinanden.


Svar #2
07. marts 2009 af birthe_non (Slettet)

jaa det tænkte jeg også,  men der må da være noget jeg skal regne ud ?

Jaa men de beder vel om at jeg skriver funktionen ind istedet for f(x), kan jeg bestemme funktion ud fra nulpunkterne ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2009 af Isomorphician

Det burde ikke være nødvendigt.

Ellers søg engang på opgavenummeret i forummet og se om opgaven har været igennem før.


Svar #4
07. marts 2009 af birthe_non (Slettet)

Den hedder bare opgave 5 ? fra en delprøve i maj måned?  er sikker på man ska bestemme det ubestemte integral, fordi de siger bare bestem (f(x) dx, a,b)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2009 af peter lind

12 = M1 = ∫-5-2f(x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2009 af Isomorphician

#4

Ok, jeg mente bare der var en eksamensopgave der havde samme formulering.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2016 af 123434 (Slettet)

Jeg sidder med samme opgave

Bestem ∫-2-5f(x)dx

Det oplyses jo, at M1 har et areal på 12. M1 skærer x-aksen i punkterne -5 og -2, så ∫-2-5 f(x)dx=12

Bestem ∫4-5f(x)dx

M1=∫-2-5f(x)dx=12

M2=∫1-2 f(x)dx=7

M3=∫41f(x)dx=12

Arealet, som går fra -5 til 4, må derfor være 29. ∫4-5f(x)dx=29


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. april 2016 af 123434 (Slettet)

7#

Rettelse

4-5f(x)dx=12+12+7=31

Arealet som går fra -5 til 4 er 31


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.