Matematik

funktionsudtryk

08. marts 2009 af kaydkhansen (Slettet)

Hej jeg har fået en opgave i funktioner men er ikke super god til det

opgave 3

Et rektangel skal have et areal på 2m2

Den ene sidelængde i rektaglet betegnes x

den anden sidelængde i rektanglet betegnes y

det ælder derfor at

x*y=2

du skal opstille et funktionsudtryk y=F(x) der Beregner isdelængden y som funktion af x

håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at dividere på hver side med x.


Svar #2
08. marts 2009 af kaydkhansen (Slettet)

er det så y=f(x) x/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Jepper.


Svar #4
08. marts 2009 af kaydkhansen (Slettet)

okay takker jeg skal ny find dm(f) for y=f(x) x/2

er det så bar reele tal undtagen 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Nej, hov. Prøv lige at opskrive F(x) igen. Hvad får du den til?


Svar #6
08. marts 2009 af kaydkhansen (Slettet)

y=f(x) x/2


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Det er ikke korrekt. Prøv at gå fra

x*y = 2 til F(x) = y = ...

Divider med x på hver side.


Svar #8
08. marts 2009 af kaydkhansen (Slettet)

okay F(x)=y=

x*y=2

y=x/2

y/x

f(x)=y=x/2


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Nej, det er ikke korrekt. Du bytter vist om på noget på højresiden.


Skriv et svar til: funktionsudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.