Matematik

Normalvektor til 3D vektor + parameterfremstilling

08. marts 2009 af goldenkrogh (Slettet)

Håber I kan hjælpe mig med denne opgave

I et koordinatsystem i rummet er der givet et punkt P(1,-5,-2) og en vektor

a= (3 , -1 , 4)

a) Bestem en ligning for den plan α, der indeholder punktet P og har a-> som normalvektor, og bestem en parameterfremstilling for den linje l, der går gennem punktet P, og som har a-> som retningsvektor.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af karlp (Slettet)

går ud fra at du har matematik på A niveau og i så fald har bogen "gyldendals gymnasiematematik - grundbog A".

i så fald er der et glimrende eksempel på side 160 (ex. 134) hvor du bare skal ændre tallene i parameterfremstilling..

med hensyn til ligning for plan α, er der et glimrende eksempel på side 162 (ex. 136)

Hvis du ikke har bogen, eller det ikke giver mening så skriv :)


Svar #2
08. marts 2009 af goldenkrogh (Slettet)

 det skal så siges jeg går i 2g og ikke har 3g bogen


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Planens ligning bestemmes ved:

a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0)=0, hvor (a,b,c) er komposanterne til en normalvektor til planen, mens (x0,y0,z0) er et punkt på planen.

Parameterfremstilling for en ret linje bestemmes ved:

(x,y,z)=(x0,y0,z0)+t*(a,b,c), hvor (x0,y0,z0) er et punkt på den rette linje og (a,b,c) er komposanterne til en retningsvektor til den rette linje.

- Her har du formlerne, der skal blot indsættes og reduceres.

#1 Oftest er det en dårlig idé at henvise til en bog, ikke alle operer nemlig med samme bog, hvorfor dit indlæg egentligt er lidt spild. Skriv derimod hints, det vil spørgeren uanset bogen have nytte af.

Mvh Dan


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2009 af karlp (Slettet)

til jer begge.. my bad :)

regnede bare med at man først havde om dette i 3.g.. men det skyldes nok at jeg først har fået matematik på a-niveau i 3g :)

men nu har trådstarter fået lidt hjælp, så hvis der er mere så skriv :)


Svar #5
08. marts 2009 af goldenkrogh (Slettet)

 Mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Normalvektor til 3D vektor + parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.