Matematik

Bestemmelse af ligning

08. marts 2009 af christofferw90 (Slettet)

har fået stillet denne opgave:

bestem en ligning for hver af de vandrette tangenter til grafen for funktionen med forskriften

f(x) = 1/3x3 -2x2 + 3x +8

hvad gør jeg?
 

på forhånd tak,

christoffer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af kleif

Prøv at differentiere ligningen, og så sætte din f'(x) = 0. Du skulle gerne få 2 løsninger. Ud fra disse 2 løsninger, kan du bestemme 2 ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2009 af kleif

Jeg får ligningerne til:

y=8 og y=9,333


Svar #3
08. marts 2009 af christofferw90 (Slettet)

tak for hjælpen, hvad får du f'(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2009 af fillefie (Slettet)

 det er f'(x)= x^2-4x+3

og derfor bliver X= 3 eller X= 1

MEN hvordan fortsættes opgaven??


Svar #5
08. marts 2009 af christofferw90 (Slettet)

Bestem en ligning til hver af de 3 vandrette tangenter til grafen for funktionen med forskriften


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2009 af kleif

En vandret tangent, er jo en ret linie med hældningscoefficient på 0.
Dvs:
y = ax+b hvor a =0 => y=b

b er skæring med y-aksen.

b-værdierne finder du ved at sætte hhv. x=3 og x=1, ind i din formel for f(x).

#5 der er kun 2 vandrette tangenter.


Skriv et svar til: Bestemmelse af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.