Matematik

hjæælp :I !

08. marts 2009 af signeth (Slettet)

hej alle.'

når man sidder til prøve er det så meningen at man virkelig skal sidde og gange og gange og gange ? kan man ikke gøre det på en hurtigere måde

fx 5^2 x 5^7 ?

har glemt hvordan man ganger i en brøk? 6 x 3 1/3? skal gange 3 med tælleren > 3/3 = 1 > 6 x 1 = 6??

håber I kan hjæle! :)

/signe


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af Clittergirl (Slettet)

Når du ganger 52 og 57 kan du bare plusse 2 og 7 altså 52*57=52+7=59

Når du ganger i en brøk:

Du laver de 3 1/3 om til 10/3 og ganger med 6 i tælleren så du får 60/3 = 20

Med mindre der står 6*3*1/3 så er det rigtigt det du har gjort.


Svar #2
08. marts 2009 af signeth (Slettet)

kan man få fejl ved at skrive 59 ?

taak :D


Svar #3
08. marts 2009 af signeth (Slettet)

hvad så hvis det fx er 6 x 4 1/3 ? Altså hvordan får jeg det der 10-tal i tælleren så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2009 af Clittergirl (Slettet)

du laver de 4 om til tredje dele, ved at gange 4 med 3=12

Så 4=12/3 +1/3 = 13/3

6*13/3 = 78/3 = 26

59 =1953125                           52*57=1953125


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2009 af badooo (Slettet)

Det du goer, er at omskrive det hele tal (4) til en broek med 3 i naevneren, med vaerdien 4. Hvad skal du dividere med 3 for at få 4? Svaret er 12. Dvs. at 12/3 giver 4.

Du har altså regnestykket 6 * (13/3):

6*(13/3) = 78/3 = 26.


Skriv et svar til: hjæælp :I !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.