Samfundsfag

obama og martin l. king

09. marts 2009 af schk (Slettet)

Hej alle,

Jeg skal i min DIO opgave (analyse og vurderingsdelen) sammenligne martin l. king og obama i lyset af globalisering.. Er der nogle der kan hjælpe mig med nogle punkter jeg kan komme ind på så det ikk kun blir beskrivelse. på forhånd tak..

mvh mille 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af Nilletøz (Slettet)

Deres baggrund og holdninger. Hvad kæmper de for? Hvad står de for? Sort/hvid-problemstillingen? Hvordan var den før? Hvordan er den nu?


Svar #2
09. marts 2009 af schk (Slettet)

tak, men er det ikk mest beskrivelse.. der skulle gerne noget analyse ind under goså, kan du evt. hjælpe med det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2009 af Nilletøz (Slettet)

Analyse er jo mere din vurdering af det - at gå nedunder det, der direkte står i teksten ;)
 


Svar #4
09. marts 2009 af schk (Slettet)

tusind tak for hjælpen :)


Svar #5
09. marts 2009 af schk (Slettet)

Så er jeg her igen :) kan du hjælpe med at flette globalisering ind i analysen? da det overordnede emne jo er GLOBALISERING?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2009 af Nilletøz (Slettet)

Overvej hvad de har haft gjort, der har haft betydning for verden? Både økonomisk og kulturelt.
Overvej hvilken status USA har for verden, og hvad det derfor betyder for verden, at de nu har fået en farvet præsident. Hvilken udvikling har der været fra  Luther og til Obama, der har betydet noget for både verden og USA? Har det været den samme betydning? Hvorfor/Hvorfor ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2009 af Marko Stokic (Slettet)

I analysen kan du evt. også undersøge hvordan de kommunikerer med (til?) befolkningen. Du kan bruge det tekst-analytiske-metodeapparat i samfundsfag: Appelformerne, argumentations-analyse (påstand-belæg og HJEMMEL), arg.former, sproglige virkemidler og EVT. en stilanalyse.

Derudover kan du undersøge årsagerne til deres standpunkter (Molinsmodel) og her kunne det jo så være spændende at se, om du kunne trække denne ned over hovedet på MLK også (Obama kan du helt sikkert!).

Til slut ville det jo så være spændende at diskutere hvordan globaliseringen kom til udtryk i MLK's tid og så i Obamas tid (nogen siger at han vandt valget på sine "opdaterede" kommunikationsformer, som sms, mail, osv.).

Derudover kunne det være spændende at diskutere hvilke muligheder globaliseringen giver O som det ikke gav MLK - altså også sige hvilke forskelle og ligheder der er imellem de to.

(afsnittet her er meget inspireret af politisk-kommunikation, med globaliseringen som omdrejningspkt. for to amerikanske politikere)

Håber det kan bruges
~Marko


Skriv et svar til: obama og martin l. king

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.