Matematik

Polynomier!

09. marts 2009 af Svensi (Slettet)

Opgaven lyder:

Beregn k i polynomiet

p(x) = x3+kx2-3x+6


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af Danielras (Slettet)

Mangler oplysninger.


Svar #2
09. marts 2009 af Svensi (Slettet)

Beregn k, så -2 er rod i polynomiet - sorry :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2009 af Danielras (Slettet)

(-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)+6 = 0

Isoler k.


Svar #4
09. marts 2009 af Svensi (Slettet)

Ja, men det er det med at isolere k jeg laver fejl i.


Svar #5
09. marts 2009 af Svensi (Slettet)

Medmindre det er rigtigt at den giver k = -2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2009 af Danielras (Slettet)

Det er ikke korrekt, prøv at vis dine mellemregninger.


Svar #7
09. marts 2009 af Svensi (Slettet)

(-2)3+k*(-2)2-3*(-2)+6 = 0

(-2)3+(-3)*(-2)+6 = k*(-2)2

-8-6+6

(-8)/22 = k

-2 = k


Svar #8
09. marts 2009 af Svensi (Slettet)

(-2)3+(-3)*(-2)+6 = k*(-2)2

-8+6+6

4/22 = k

1 = k
 

Kan det her så passe i stedet for?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2009 af Danielras (Slettet)

(-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)+6 = 0

-8+ 4k - (-6) +6 = 0

-8 + 4k +12 = 0

4k = -4

k = -1


Svar #10
09. marts 2009 af Svensi (Slettet)

Mange tak for hjælpen:-)


Skriv et svar til: Polynomier!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.