Matematik

andengradspolynomium

09. marts 2009 af richgirl (Slettet)

hey folkens

hvad skal man gär, når der står, at:

angiv ligningen på formen Y=ax^2+bx+c, for de prabler, der går gennem

1: (1,0) , (5,0) og (0,3)

2: (-1,0) , (3,0) og (1,2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Opstil 3 ligninger med 3 ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2009 af juventuz (Slettet)

Du kan også bruge, at du har fået opgivet de 2 rødder samt et punkt i hver af opgaverne.

Parabelen kan skrives y=a(x-r1)(x-r2), hvor du indsætter dine rødder samt dit punkt, og løser mht. a. Den fundne a-værdi indsættes så, ligesom rødderne igen gøres, i y , hvorved svaret er fundet ;)


Svar #3
10. marts 2009 af richgirl (Slettet)

Svar #2

jeg har prøvet at indsætte rødderne ind i ligningen: y=a(x-r1)(x-r2)

vil det så ikke se således ud til den første af opgaverne:

3=a(x-1)(x-5)

3=a(x2-6x+5)

( vi isolerer a)

a=3/(x2-6x+5)
 

så kan jeg ikke rigtig komme videre!!!


Svar #4
10. marts 2009 af richgirl (Slettet)

ok never mind... jeg ha fundet ud af det, men tak for hjælpen til begge to;)


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.