Matematik

Potensfunktioner.

10. marts 2009 af Kysr (Slettet)

Hej.

Kan ikke rigtig få den her til at stemme, når jeg selv beregner det og sætter lommeregneren til det (samt til at tegne grafen). Nogen, der vil se på det?

Tak på forhånd. ;)

For en potensudvikling y = b * xa gælder, at grafen for den går gennem punkterne (x,y) = (2,5) og (x,y) = (6,18).

1. Beregn konstanterne a og b.
2. Lav en skitse af grafen ved hjælp af graftegneren. Husk at angive "vindue".


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af Melinka (Slettet)

1)  a=1,166 , b=2,228

2) er vel kun relevant for x>0


Svar #2
10. marts 2009 af Kysr (Slettet)

Hvordan får du b til 2,228, hvis du beregner det i hånden?

2. Mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2009 af Melinka (Slettet)

sæt x, y for et punkt f.eks. (2,5) og det fundne a ind i ligningen og isolerer for b.

2) er ikke helt sikker men prøve at putte ligningen ind i lommeregnen


Svar #4
11. marts 2009 af Kysr (Slettet)

Jamen, det gør jeg også, men så får jeg den til nogen af 1,58.. :/


Svar #5
13. marts 2009 af Kysr (Slettet)

Sorry, glem mit spørgsmål, det bare mig. :P


Skriv et svar til: Potensfunktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.