Fysik

Længde af rør.

11. marts 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Et helt åbent rør giver resonans ved at sende lydbølger fra en stemmegaffel på 440 Hz ind i røret.

Hvor langt er røret så, hvis svingningsbugene ligger 1 cm uden for rørmundingerne?
 

Hvordan udregner jeg dette? Har tjekket mine noter igennem, men længden af et rør, kan jeg ikke finde :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2009 af peter lind

Der er en halv bølgelængde melmem svingningsbugene. Find bølgelængden af bølgelænge*frekvens=bølgehastighed.


Svar #2
11. marts 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Jeg forstår desværre ikke svaret :\

Altså hvordan kan jeg finde bølgelængden af bølgelængde*frekvens=bølgehastighed?


Svar #3
11. marts 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Ved at isolere bliver det jo: λ = v/f

Men nej, jeg forstår simpelthen, hvad der skal gøres for at løse opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2009 af peter lind

#3 Det er korrekt. Frekvensen af lydbølgen er givet i opgaven. Lydhastigheden slår du op i en tabel


Svar #5
11. marts 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

343m/s:440Hz = 0,779m

skal jeg så lægge to cm til? Eller hvad? Forstår ikke: "...hvis svingningsbugene ligger 1 cm uden for rørmundingerne?"


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2009 af peter lind

Den halve bølgelængde er mellem svingningsbugene og altså ikke mellem enderne af røret.


Svar #7
11. marts 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Jeg forstår det altså ikke ... :'(


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. marts 2009 af peter lind

Præv at teg det op. røret, med angivelse af svingningsbugene, som du har fundet afstanden imellem. 


Skriv et svar til: Længde af rør.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.