Fysik

colombs gnindninglov......

11. marts 2009 af 215 (Slettet)

 er i gang med at lave en rapport  om gnidning hvor jeg er stødt ind på Colombs gnindninglov, i en opgave hvor jeg skal indsætte mine Fdynamiske og Fstatiske værdier i et kordinatsystem, og skulle derefter tjekke om punkter er i overenstemmelse af colombs gnindninglov, 

så fik jeg af vide af en lærer at hvis et af mine punkter skærede (0,0) i mit kordinatsystem, vil den være i overenstemmelse med colombs gnindninglov.

men forstår ikke helt hvad han mente med (0,0), hvor fik han den fra....


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvordan ser Coulombs gnidningslov ud?


Svar #2
11. marts 2009 af 215 (Slettet)

 Fgnidning = µ.Ftyngdekraft


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad har du plottet i dit koordinatsystem?


Svar #4
11. marts 2009 af 215 (Slettet)

 Fstat og Fdyn som x-akse, og y- akse har jeg hvormeget i N, eller tyngdekraften


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Finno. Hvis nu du kigger på formlen F_gnid = µ * F_tyngde - Hvis F_tyngde = 0, hvad er F_gnid så?


Svar #6
11. marts 2009 af 215 (Slettet)

 0, men hvorfor trækker du ftynd med ftynd ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Hvorfor gør jeg hvad? Er ikke lige med.

I dit tilfælde svarer F_tyngde = 0 til y=0. Dermed er det sagt, at hvis du skal eftervise loven, så skal din graf gå igennem (0,0).


Svar #8
11. marts 2009 af 215 (Slettet)

 hvad mener du med at Ftyngde er lig med 0, er det samme om tyngdekraften altså9,82m/s, og Y=0 ???


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: F_tyngde er en kraft; ikke tyngdeaccelerationen.


Svar #10
11. marts 2009 af 215 (Slettet)

 men i vores øvelses ark står der at Ft, bliver defineres som tyngdekraften


Brugbart svar (1)

Svar #11
11. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Det er også tyngdekraften. Men ikke tyngdeaccelerationen.


Svar #12
14. marts 2009 af 215 (Slettet)

 ok takker. .. ;)


Skriv et svar til: colombs gnindninglov......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.