Matematik

vektorer

12. marts 2009 af Maggeboy (Slettet)

 Håber der er nogen der kan hjælpe. Opgaven kommer her:

I et koordinatsystem er to vektorer bestemt ved: vektor a= (2,3) og vektor b= (-1,2)

Bestem tallet s, således at vektor a+s*vektor b og vektor v= (1,-1) er ortogonale.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hint: Skalarproduktet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Hvis to vektorer er ortogonale gælder der følgende:

a.b=0 (prikproduktet(skalarproduktet) er lig nul)

Udnyt dette til at bestemme konstanten s(du får en lineær ligning med én ubekendt, som skulle være til at løse)


Svar #3
12. marts 2009 af Maggeboy (Slettet)

 Altså a+s*vektor b * vektor v? For synes bare ikke jeg kan få det til at virke


Svar #4
12. marts 2009 af Maggeboy (Slettet)

 (2,3) + (-1s,2s)*(1,-1) må det jo være, men hvad gør man så efterfølgende når s'erne står der?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Bestem:

(vektor_a+s*vektor_b)•(vektor_v)=0, her er den eneste ubekendte s.


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.