Fysik

y-stråling,..???

12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

y-stråling sende ind i en blyplad med en tykkelse på 1,0 mm hvor 35% af strålingen der kommer igennem:

skal beregner den lineære absorptionskoefficient ud ved ikk lige hvordan når de gamma stråling samt havleringstykkelsen??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvordan lyder formlen for intensitet som funktion af tykkelse?


Svar #2
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

det er det jeg ikk kan finde i min formel samling :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Den skulle meget gerne være der - enten i din formelsamling eller i din bog.


Svar #4
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

der er kun formlen T(1/2) : ln(2) over k .... ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Den har intet med absorbtion af stråling at gøre.


Svar #6
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

så er jeg forvirret :s


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: I det formlen ikke står i studieportalens formelsamling og jeg er for doven til at hente mine bøger fra gymnasiet, skal du selv finde den. Led i afsnittet omhandlende absorbtion af stråling i din bog.


Svar #8
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

nåååh jo har lige fundet den,... formeln hedder: x(1/2) = ln(2) over u (absorptionskoefficient),...

og ved for at finde ud af u hedder formlen:

I = I(0) * e^-u*x

men ligepræcis i den her opgave ved jeg ikke helt hvad I er ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: I er intensitet.


Svar #10
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

skal jeg så her bruge insititeten af bly, I = 35 ( antal procent der kommet igennem) * e^-u * 7,0mm


Svar #11
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

skal jeg bruge insiteten af bly elle rbetyder det ikk noget??


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: I(0) = 100. I(7mm) = 35.


Skriv et svar til: y-stråling,..???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.