Matematik

forskrift...???

12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

hvordan bestemmer man en forskrift for en parabel når man kun har punktmængde??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Forklar nærmere.


Svar #2
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

jeg har en parabel med et punktmængde og skal bestemme en forskrift for den,...


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2009 af Simon2 (Slettet)

Brug punkterne til at finde først c og a ? Dernæst kan du finde b ved formlen for toppunktet?



Svar #4
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

hva mener du helt med det???


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#2 hvad er punktmængden? ... prøv at opskrive den.

... Fx. kender du tre punkter af formen (x,y) kan du entydigt bestemme parablens ligning


Svar #6
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

har en punktmængde fra -3 til 3


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. marts 2009 af Dynin (Slettet)

det erikke nok oplysninger til at bestemme ligningen for en parabel ... har du ikke andre oplysninger?


Svar #8
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

jeg har skærring med y aksen på 4.8


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. marts 2009 af Dynin (Slettet)

hvad menes der med <citat>en punktmængde fra -3 til 3<\citat>? ... betyder det at parablen skærer i x-aksen i -3 og 3?


Svar #10
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

ja det gør den


Brugbart svar (1)

Svar #11
12. marts 2009 af Dynin (Slettet)

Så skal du bruge at en parabel kan skrives som p(x)=a(x-r1)(x-r2) hvor r1 og r2 er rødderne ... og bestemme a vha punktet (0,4.8)


Svar #12
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

hva er a ???


Brugbart svar (1)

Svar #13
12. marts 2009 af Dynin (Slettet)

koefficienten der står foran x2


Svar #14
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

jeg er ikke helt med :( ?


Svar #15
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

hvad er min x'er så når mine to r'er er mine rødder som nok er -3 og 3


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. marts 2009 af nadja89 (Slettet)

er x så 4.8???


Brugbart svar (1)

Svar #17
12. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#14 p(x)=ax2+bx+c=a(x-r1)(x-r2) ... det må stå i jeres bog .......


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. marts 2009 af nadja89 (Slettet)

jaja... Men lige for at være med er det 0  x's plads og 4.8 der skal være efter lighedstegnet???


Svar #19
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

hedder formlen ikke p(x)v= a(x-x(1)) (x-x(2))

kan ikke se hvordan jeg kan sætter min punktmængde i formlen ??


Brugbart svar (1)

Svar #20
12. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#16 nej ... med rødderne har du p(x)=a(x+3)(x-3) ... af punktet (x,y)=(0,4.8) bestemmer du a ved at indsætte ... dvs. 4.8=a(0+3)(0-3) som giver at a=___


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.