Matematik

Differentialregning - Maksimum og minimumspunkter

13. marts 2009 af GreatNusseR (Slettet)

Dav,

Jeg har fået opstillet følgende udtryk

f(x) = 2x^3/4-x

Jeg skal bestemme maksimums og minimumspunkter

Jeg har differentieret udtrykket og fået

f´(x) = 2x^3-6x^2(x-4)/(x-4)^2

Jeg sætter f´(x) = 0 og løser til x og får følgende

0 og 6

Herefter er jeg så i tvivil om hvordan jeg skal bestemme hvilke af disse værdier som hhv. er maksimum eller minimum. Normalt er det at anvende en fortegnsbestemmelse... jeg synes bare ikke det går op her. Jeg vil gerne have hjælp til at finde ud af hvilke er maksimum og minimum.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

Du har nu fundet to værdi. 

du kan bestemme hvilken af dem der er hhv maks og min ved at vælge værdier der er hhv mindre og større end 0 og 6. Indsætte dem i f´(x) for at se om hældningen er positiv eller negativ.

du vælger f.eks. -1 og 1

Hvis -1 værdien giver en negativ hældning og 1 giver en positiv hældning må 0 være minimum. da grafen går fra at have negativ hældning til "o" hældning til positiv hældning.  


Svar #2
13. marts 2009 af GreatNusseR (Slettet)

Tusind tak.


Skriv et svar til: Differentialregning - Maksimum og minimumspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.