Matematik

Reduktion

14. marts 2009 af millwall (Slettet)

Heej allesammen jeg har problemer med at reducere disse 2 udtryk:

1/a8 × (a3)4 × a-3

A7 × b7 × (a × b)-6
 

På forhånd tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv nogle bud?


Svar #2
14. marts 2009 af millwall (Slettet)

jamen jeg havde tænkt på at lade 1/a(i 8.) være... Og så sige (a i 2.)i 4.

Det er til den første opgave...

I den anden opgave vil jeg så sige:

(a+b)i 7. * (a*b) i -6.

Håber du forstår det ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du skal bruge potensreglerne for at reducere dine udtryk.

Eksempel:

a-b = 1/ab

ab x ac = ab+c

osv..


Svar #4
14. marts 2009 af millwall (Slettet)

Men hvordan vil du så reducere:

(a3)4 * a-3 ?


Svar #5
14. marts 2009 af millwall (Slettet)

Jeg vil sige 1/a8 × (a3)4 ×  a-3 =>

1/a-8 × a3× 4 × a-3 =

1/a-8 ×  (a2)4

Og det er til den første opgave...


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4:

Brug reglen:

(ab)c = abc


Svar #7
14. marts 2009 af millwall (Slettet)

Jeg siger mange tak...

Jeg mener jeg har forstået det ;)


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.