Matematik

differential regning

15. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hej derude,

kan ikk finde ud af den nedenstående opg., så håber der er en der vil give en hånd.. :D

1.

En snor, der er 100 cm lang, klippes i 2 stykker. Af det ene stykke dannes en
cirkel, og af det andet stykke dannes et kvadrat. Længden (målt i cm) af stykket,
der skal danne cirklen, betegnes x (x=50).

a. Gør rede for, at for enhver værdi af x kan summen A af arealet af cirklen og
    arealet af kvadratet skrives som:

A=(x2/(4π))+((100-x)2/16)

b. Bestem x , så A bliver mindst mulig.

på forhånd tusiiind taak .. :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2009 af Sette91 (Slettet)

b) Du skal sætte: A=(x^2/(4π))+((100-x)^2/16) = 0, da finder du ekstrema.


Svar #3
15. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

#1:

nejj .. har ikk et forslag til det første spørgsmål....   :(

altså jeg ved at:

A = (pi*r^2)+(l^2)

l er her, længden på siderne i kvadratet..

men kan ikk se hvordan man skal komme videre.. :S

og opg. b , forstår jeg sleeeet ikk .. :S


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2009 af mathon

af
det ene stykke dannes cirklen
med
omkreds 2*π*r = x ⇔ r = (x/(2π)
og
r2 = x2/(4π2)

af
det andet af længden (100-x) dannes kvadratet med siden
s = (100-x)/4
hvoraf
s2 = (100-x)2/16
 

arealsummen
A = π*r2 + s2 = π*x2/(4π2) + (100-x)2/16 = x2/(4π) + (100-x)2/16

A(x) = (1/(4π))x2 +(1/16)(100-x)2


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2009 af mathon

A'(x) = (1/(4π))*2*x + (1/16)*2(100-x)*(-1)

A'(x) = (1/(2π))x - (1/8)(100-x)


Svar #6
15. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

den der opg. b, forstår jeg desværre ikk endnu ...
hvad skal man gøre.. ?:S

men taak for hjælpen mathon, til opg. a


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2009 af mathon

ekstrema kræver

A'(x) = (1/(2π))x - (1/8)(100-x) = 0

((π+4)x - 100π)/(8π) = 0               ganges med 8π

(π+4)x - 100π = 0                        adderes 100π

(π+4)x = 100π                             divider med (π+4)

x = (100π)/((π+4) ≈ 44


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2009 af mathon

vis selv
at
A(x) har minimum for x = (100π)/((π+4)


Skriv et svar til: differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.