Matematik

det gyldne snit

15. marts 2009 af mathi4293 (Slettet)

 Det gyldne snit er som bekendt givet som: 1 + kvr(5)/2 . Vis, at følgende formel gælder : fi^2 = fi + 1

forstår den simpelthen ikke.. nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af millemus_13 (Slettet)

Hej.

Fi er betegnelsen for det gyldne snit. Altså fi=(1+kvr(5))/2

Brug for mere hjælp`?


Svar #2
15. marts 2009 af mathi4293 (Slettet)

 jamen hvad er det man skal i opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2009 af millemus_13 (Slettet)

Du skal sætte ((1+kvr5)/2) ^2 og regne det ud. Du skal så se om det giver det samme som fi+1 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2009 af peter lind

Er det nu ikke (1+kvrod(5))/2 ?. Hvis du sætter dette =fi, vil du se at denne værdi er rod i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2009 af Dynin (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2009 af NejTilSvampe

okay for det første! skriv aldrig 1 + kvr(5)/2  når der menes (1+kvr(5))/2   

du siger:

((1+kvr(5))/2)2 = (1+kvr(5))/2 + 1

((1+kvr(5))/2)2=0,52 + (kvr(5)/2)2 +2*0,5*kvr(5))/2 = 6/4 + kvr(5))/2

og (1+kvr(5))/2 + 1 = 3/2 + kvr(5)/2

så 6/4 + kvr(5))/2 = 3/2 + kvr(5)/2

Og du har hermed bevist at formlen er sand.


Svar #7
15. marts 2009 af mathi4293 (Slettet)

 jeg får 1 + kvar(5)  / 2 til 1,5 og fi + 1 giver 2,5 ... det går jo ikke op?


Svar #8
15. marts 2009 af mathi4293 (Slettet)

 nåår, ja ok.. tak :)


Skriv et svar til: det gyldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.