Matematik

tangenter

16. marts 2009 af Miriam salih (Slettet)

Hej allesammen..

kan du nogen finde ud af den her??

er lidt blank i det nemlig.. :(

en cirkel har centrum i punktet c(3,-2), og går gennem punktet p(0,2).

a) bestem en ligning for tangenten til cirklen i punktet P

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2009 af Mandelbrot (Slettet)

hvad er hældningen af den linje, som skære c og P? Hvordan finder man ortogonale linjer? Hvordan ser tangentens ligning ud?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2009 af kieslich (Slettet)

vektoren CP er normalvektor til tangenten. Brug ligningen for en linje:

a*(x - x0) + b*(y - y0) = 0

CP = (a,b),  P(x0,y0)


Svar #3
16. marts 2009 af Miriam salih (Slettet)

ok kan jeg få dig til at uddybe lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Find vektoren CP(a,b) = P - C (koordinatvis) = (0 - 3, 2 - -2) = (-3, 4)

(x0,y0) = P(0,2) => x0 = 0,  y0 = 2

ligningen:  -3*(x - 0) + 2*(y - 2) = 0    og så bare reducere det.


Svar #5
16. marts 2009 af Miriam salih (Slettet)

ok tak for hjælpen har du tid til at hjælpe mig endnu en lille opgave??

:)


Svar #6
16. marts 2009 af Miriam salih (Slettet)

den er her jeg håbe nogen kan hjælpe med den??

om en lang dug, der er 2,0 m lang og 1,1 m bred, oplyses at dugens areal ved første vssk vil krympe 5,0 % og at længden og bredden reduceres med x %??

jeg aner simpelthen ikke hvad man skal :S

tak for forhånd. og tak til de folk som sætter deres tid af til at hjælpe mig :)


Skriv et svar til: tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.