Fysik

brydningsloven

16. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

n1,2= 0,833 og hastigheden i medie 2 er V2 =3,00 * 10^5 km/s og V2 = 2,4999 * 10^5 km/s

a) skal regne indfaldsvinklen i, ved ikk lige helt hvordan???

b) beregn den kritiske vinkel for totalreflektionen???


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvordan lyder brydningsloven?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2009 af peter lind

a)  Det må der flere oplysninger til for at  vinklen kan beregnes

b)  Der gælder sin(i1) = n1,2*sin(i2), hvor i1 og i2 er henholsvis vinklen for den indfaldne stråle og den brudtes stråle. Den kritiske vinkel optræder når sin(i2)=1


Svar #3
16. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

ja men har kun de oplysninger,.. :s ??

brydningsloven : sin(i)/sin(b) = v1 / v2


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Du kan opstille 2 ligninger med 2 ubekendte (de to ubekendte er indfaldsvinkel og udfaldsvinkel) på baggrund af de givne oplysninger.


Skriv et svar til: brydningsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.