Matematik

Bestem koordinatsæt.

16. marts 2009 af g-star-raw89 (Slettet)

En funktion f er bestemt ved f(x) = - x3 - 3x2 + 4.
De lokale ekstram er da -2 og 1.

Det jeg skal have hjælp til er så:
En linje m har ligningen y = -x +1
Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem linjen m og grafen for f.

Jeg har ingen anelse om hvad man nu skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2009 af richgirl (Slettet)

du kunne eventuelt tegne det i et koordinatsstem, og se hvor de skær hinanden:...


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

Hvis de to ligninger skal skærer hinanden deres må de ha samme y værdi da kan du optille ligningen

- x3 - 3x2 + 4=-x +1

løs mht  x


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2009 af DeciMat (Slettet)

Af grafen læser jeg at linjen m har skæringspunkterne med grafen i:

(-3,4), (-1,2) og (1,0)

grafens røring/skæringspunkter med x-aksen (-2,0) og (1,0)

skæringspunkt med y-aksen (0,4)

Håber oplysningerne kan hjælpe med en ide.


Skriv et svar til: Bestem koordinatsæt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.